На Херсонщині: З Калинової на Абрикосову

Здавалося б, зміна назв вулиць міст і сіл Херсонщини у рамках процесу декомунізації - прекрасна нагода увічнити пам'ять захисників України, котрі наклали головою за волю на східному фронті. Але на Херсонщині нею чомусь не поспішають скористатися.

Так, у самому Херсоні для перейменування 84 вулиць та провулків не запропонували жодного імені загиблого воїна, хоча таких героїв вдосталь – це і хірург-доброволець Владислав Ковальов, загиблий під Іловайськом, і розстріляний командир добровольчого батальйону «Херсон» Руслан Сторчеус.

Натомість депутатам на затвердження представили цілком нейтральні назви – Шляхетська, Офіцерська, Весела. Для назв ще пропонують прізвища поетів, гетьманів, «цивільних» медиків, та жодного героя АТО!

Точнісінько така сама ситуація і в курортному Генічеську: тут більшість з 25 нових назв вулиць є «політично нейтральними»: Калинова, Абрикосова, Дитяча, Рибальська тощо. Більш патріотичними виявилися тільки селяни...

Так, у селі Догмарівці того ж таки Генічеського району Херсонщини місцева громада запропонувала дати вулиці Леніна нове ім'я свого земляка Ярослава Дуриби, котрий загинув у бою під Станицею Луганською від кулі снайпера, і був нагороджений орденом «За мужність».

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон