Досвід цифрового перетворення туристичної Херсонщини

Два роки компанією Google Україна успішно реалізується проект «Цифрове перетворення України».


Пілотними регіонами були м. Львів та Рівненська область, в яких при допомозі інструментів інформаційних цифрових технологій Google реалізовувалися перспективні напрями діяльності місцевих громад в освітній, комунальній сфері, державному управлінні.

Найбільш успішним та наймасштабнішим став проект на Херсоншині, який тривав на протязі року. Новітні можливості інноваційних технологій та сервісів Google вперше, на відміну від попередніх проектів, ефективно використано в сфері туризму, що значно збільшило можливості щодо промоції, популяризації туристичного потенціалу Херсонщини, особливо природоохоронних територій.

В ході проекту в тісній співпраці з громадськими організаціями оновлено та доповнено онлайн — карти Google області, нанесено логістичну та туристичну інфраструктури об'єктів природоохоронних територій, населених пунктів Чорноморського та Азовського узбережжя, міст Херсона та Нової Каховки, розміщено 3-Д панорами, фотосфери туристично привабливих місць Таврійського краю. Вперше в Україні створено регіональну спільноту картографів, яка нараховує понад 150 учасників – волонтерів, громадських активістів, що постійно оновлюють та наносять правки на карти.

Здійснено ефектний інтернет проект — створено портал «Мандруй Херсонщиною», а апогеєм, акцентованою крапкою проекту стала зйомка 40 — хвилинного документального ігрового фільму, який сьогодні дає можливість мешканцям України, світовій спільноті на каналі YouTube (https://youtu.be/CuLIf061OBM) пізнавати унікальну туристичну Херсонщину.

Саме про цей досвід йшлося у виступах заступника директора Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму а курортів обласної адміністрації Сергія Шкарупи під час старту проектів «Цифрове перетворення України», які презентовано громадськості 2-го та 4-го грудня поточного року в м.Одесі та Миколаїві.

У заходах взяли участь заступники голів Одеської облдержадміністрації Соломія Бобровська та Миколаївської — Оксана Янішевська, представники органів місцевого самоврядування, освітніх закладів, бізнесу, громадських організацій. В ході обговорення перспектив розвитку туризму в південному регіоні підтримано пропозиції щодо спільної співпраці по створенню та промоції туристичного продукту Причорномор'я, як одного із основних туристично-рекреаційних центрів України.

Заступник директора Google Україна Олег Якимчук висловив подяку органам влади за активну підтримку та допомогу у реалізації проектів: «Ми дуже раді, що наші проекти цифрового перетворення регіонів України викликають таку велику зацікавленість. Це лише початок, і попереду ще багато цікавих проектів та заходів. Відкриваємо Україну разом!»

"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон