У Херсоні відбувся фестиваль літературних волонтерів

Міжнародний День волонтера відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам святкувати саме цей день, як день добровольця.


В Україні волонтерство як рух з'явилося на початку 90-х років минулого століття. Згодом його було визнано офіційно Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р., якою також затверджено «Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг».

В Херсонській централізованій бібліотечній системі відбувся IV фестиваль літературних волонтерів. Працюючи за обласною програмою «П'ять кроків до успіху: відкрий для себе бібліотеку», читачі 5-9 класів разом з бібліотекарем проводять масові заходи для молодшого віку, щоб власним прикладом заохотити малечу до читання та відвідування бібліотеки.

Цього року темою фестивалю став меседж «З Україною в серці». Юні українці презентували свої виступи присвячені козакам – характерникам, чумакам, подіям воєнних років, українській культурі та мові. Лунали пісні та вірші, інсценувались утеатралізовані уривки з творів українських письменників, які знайомили присутніх з історією та досягненнями рідної країни.

Також за підсумками року на фестивалі було нагороджено кращу волонтерську групу. Нею стала група «Промінці» бібліотеки – філії № 13. Щиро вітаємо переможців та учасників.

Марія ДЗЮБА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон