У Херсоні «вакцинують» дерева

Термінову «вакцинацію» каштанів провели у дендропарку Інституту зрошуваного землеробства НААН України під Херсоном.

Директор інституту, доктор сільськогосподарських наук Раїса Вожегова повідомила, що дві сотні дерев одразу захворіли тією самою каштановою міллю, котра свого часу нищила зелені насадження на столичному Хрещатику.

Але науковці зреагували оперативніше від київських комунальників: вже знаючи про поширення зарази, вони придбали інгредієнти для лікувального розчину, самі його приготували і зробили деревам «ін'єкції» через спеціально зроблені отвори.

Після цього згасання кінських каштанів припинилося, чого не можна сказати про дерева у самому Херсоні.

Тут помічають дедалі більше зелених красенів із ознаками тієї самої хвороби. Із нею ніхто не бореться, і стан дерев не обстежують: либонь, чекають, доки розповсюдження хвороби дерев набуде катастрофічних масштабів, і висохлі стовбури доведеться просто спилювати.

Та їх утилізація з заміною новими саджанцями влетить громадській скарбничці в копієчку – вона обійдеться значно дорожче, ніж лікування ще живих дерев.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон