"Туалетні" проблеми Нової Каховки

Громадська рада на своєму черговому засіданні розглянула важливе для мешканців Нової Каховки питання – функціонування туалетів у громадських місцях. Детально вивчив його член ради Олександр Євстратов, про що і доповів 22 травня.

Для цього здійснив подорож містом від ощадбанку до інтернату. І ось що з'ясував. По-перше, якщо в кожній установі і є такі зручності, то переважно для власних працівників. Як, наприклад, в ощадбанку. Кінотеатр «Юність» не заперечує проти відвідування мешканцями власного туалету. А от на площі Сільських будівельників поряд з дитячим майданчиком туалет є, але мало хто про нього знає – немає таблички.

Тож громадський контроль засвідчив: непоінформовані батьки водять малюків у паркові кущі. Мешканці та гості міста можуть скористатися туалетами на міському ринку, але вони платні. Так само, як і в Парку відпочинку. Зручності на міському стадіоні, за словами О. Євстратова, терміново потребують ремонту. Є туалет на міському пляжі, але і його знайти нелегко – ні таблички, ні стрілочки.

Найгірша ситуація – у парковій зоні. На відстані від міського пляжу до школи-інтернату – одразу три туалети, але жоден з них не працює. Виникла необхідність облаштувати туалет і біля зупинки по вул. К.Маркса,2. Про це просять пасажири, які не раз переконувалися в такій необхідності, очікуючи автобус. Надійшло звернення і від інвалідів на візках, які просять облаштувати в місті хоча б один туалет з урахуванням потреб людей з обмеженими можливостями.

Загалом, зрозуміло, що такі зручності необхідні в кожному місті і на кожній вулиці. Але, як зауважив дехто з членів Громадської ради, за кордоном вже давно не існує туалетів загального користування. Але вони працюють у всіх закладах відпочинку, на підприємствах, в установах, і громадяни мають до них доступ.

За словами першого заступника міського голови Л. Чурсинова, «радянських туалетів в місті більше не буде». Його будівництво обійдеться у 300-400 тис грн. Але проблему потрібно вирішувати. Тому, розглянувши різні варіанти і вислухавши численні пропозиції, врешті зупинилися на найбільш можливому.

Рішенням виконкому, яке є намір прийняти ближчим часом, всі підприємці (власники кафе) будуть зобов'язані надавати можливість городянам скористатися туалетною кімнатою.

Занотувала Вікторія ДЕРКАЧ

"Нова Каховка Онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон