XVII Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» - відкрито!

У суботу, 23 травня, в Херсоні розпочалося справжнє свято театру – стартував сімнадцятий театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».

Нагадаємо, що відкривав фестиваль угорський драматичний театр імені Йокая, виставою «Солдати Караді», а уже далі за програмою відбулася традиційна карнавальна хода в якій, як завжди, взяли участь учасники театральних колективів, гуртків, студенти та викладачі училищ, університетів, одним словом – любителі та шанувальники театрального мистецтва. Також, варто підкреслити, що цього року всі бажаючі херсонці, могли вбратися у вишиванку і стати учасником театральної ходи.

А перед початком ходи, херсонці та гості міста стали свідками унікальної події – встановлення нового рекорду України – найбільш масового виконання нашого національного танцю – гопак (380 чоловік), яке відбулося прямо на площі Свободи міста.

До сьогоднішнього дня найбільш масове виконання гопака в Україні відбулось 19 травня 2013 року відразу в чотирьох містах – Києві, Рівному, Тернополі та Здолбунові. Танок зібрав разом 370 людей, проте в одному місті найбільша кількість – це 189 осіб у Рівному.

Тож 23 травня Херсон встановив абсолютний рекорд, адже для херсонців станцювали більше 380 чоловік.
Після встановленого рекорду, з гарним настроєм, колона яскравих, красивих, веселих театралів, жителів міста рушила вулицями обласного центру до Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, де на всіх любителів видовищних дійств вже чекав святковий концерт, присвячений відкриттю фестивалю.

фото Тетяни БОЙКО та Олександра КОРНЯКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон