«Укроборонпром» пообіцяв замовлення підприємствам півдня України

Меморандум про розширення співробітництва з підприємствами Херсонщини та Миколаївщини підписав державний концерн «Укроборонпром».

Ці підприємства концерн розглядає як майбутню виробничу базу для задоволення потреб ВМС України у техніці та обладнанні. Адже донедавна кілька десятків тисяч її найменувань держава купувала за рубежем, насамперед у Росії. Але залежність від сусідньої держави, яка, до того ж, схильності до щирого добросусідства не демонструє, стала надто небезпечною. Тому певні роботи для флоту відтепер виконуватимуть на верфях півдня України, що дозволить зберегти сотні чи навіть тисячі робочих місць корабелів.

Питання лише в тому, коли від меморандумів замовник в особі державного концерну перейде до укладання конкретних договорів із чітко визначеними фінансовими та іншими зобов'язаннями. Сьогодні, принаймні на Херсонщині, ними не може похвалитися жодне місцеве підприємство. Навіть херсонський судозавод «Паллада», який входить до складу «Укроборонпрому», поки що замовлень в інтересах військового флоту не отримав.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон