Чому депутати міської ради не підтримали правоохоронні органи Херсона?

Без підтримки Херсонської міської ради на даний момент залишилось Херсонське міське управління МВС України в Херсонській області.

До порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання ХLI сесії міської ради було включено два питання, які стосувались правоохоронних органів обласного центру. Перше питання звучало так: «Про виконання програми сприяння вдосконаленню організації роботи дільничних інспекторів міліції, охороні громадського порядку та підтримки Херсонського міського управління МВС на 2011-2014 роки».

З даного питання доповідав начальник міського відділу УМВС України в Херсонській області Роман Панасюк, який коротко повідомив присутніх у сесійній залі, що співпраця правоохоронних органів із мерією йде належним чином. Не було претензій до начальника міського управління і у міського голови Херсона.

Але, коли депутати перейшли до голосування аби затвердити дане питання – голосів «за» виявилося мало. Більш того, не підтримали депутати і затвердження аналогічної Програми та охорони громадського порядку вже на 2015 рік. Така поведінка народних обранців стала не дуже зрозумілою, як начальнику міського управління, так і міському голові.

Володимир Миколаєнко підкреслив, що в такий важкий час допомога правоохоронцям вкрай необхідна, тому питання було винесене на повторне переголосування. Підтримав мера міста і депутат міськради Володимир Пепель, який зазначив, що одним із пунктів в даній програмі на 2015 рік є камери відеоспостереження, які МВС не може фінансувати, тому таке питання треба вирішувати компромісно.

Але до думки своїх колег народні обранці не прислухалися і питання було «провалено».

Ми попросили мера міста прокоментувати таку ситуацію, адже виходить, що жителі Херсона стануть менш захищеними від різного роду ситуацій.

«Для мене не зовсім зрозуміла ця ситуація, на минулій сесії я говорив про необхідну фінансову підтримку наших органів. Мабуть, депутатів обурило те, що під час своєї депутатської діяльності вони не захищені ( випадок із зеленкою). Можливо через це депутати не проголосували за дані два питання, будемо з'ясовувати. Але на місто це не вплине, адже міліція фінансується державою, ми готові були підтримувати дільничних, додаткове фінансування палива для їхніх авто. Думаю, на наступній сесії депутати проголосують за ці питання», - сказав міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон