В Херсоні «Самопоміч» об’єднує

Три ініціативні групи «Самопоміч» Херсон вирішили об'єднатись для співпраці в напрямку роботи з вирішення нагальних проблем переселенців,в рамках діючого благодійного проекту "Самарянська сумка" групи Об'єднання «Самопоміч» Херсон (БФ Софія) Анатолія Скорохода.

Сьогодні активісти трьох ініціативних груп Об'єднання «Самопоміч» Херсон (керівники – Анатолій Скороход, Андрій Дмитрієв, та Володимир Марущенко) об'єднали свої зусилля у напрямку роботи з вразливими верствами населення, зокрема з переселенцями зі Сходу, малозабезпеченими та багатодітними родинами.

Активісти ініціативної групи Об'єднання «Самопоміч» Херсон (БФ Софія) Анатолія Скорохода виступили з ініціативою зібрати родини зазначених категорій з дітьми, активісти від групи Андрія Дмитрієва підготували смаколики та місце для зустрічі у приміщенні дитячого розважального центру "Острів скарбів", який розташований на території Херсон Плаза (мікрорайон Таврійський), а актив групи (БФ Благодія) Володимира Марущенка зробили все, щоб малеча та їх матусі відчували себе зручно та затишно. Для малечі було влаштоване справжнє свято з розвагами на дитячому майданчику, смачним частуванням і зазвичай з подарунками, зібраними волонтерами та просто небайдужими благодійниками.

В той час, коли дітлахи безтурботно та весело розважались на дитячому майданчику, їх батьки мали можливість поспілкуватися з фахівцями ініціативних груп стосовно проблем, з якими стикаються на сьогоднішній день. А проблем накопичилось достатньо – це і складнощі з отриманням переселенських коштів, виплат на дітей, майже у всіх переселенців зі Сходу є проблеми з житлом, працевлаштуванням.

Керівник благодійного фонду «Софія» та одночасно активіст відповідної групи Об'єднання «Самопоміч» (БФ Софія) Сергій Жнівін, який тривалий час опікується цими родинами розповів батькам, що на сьогоднішньому благодійному заході присутні не представники влади, а громадські діячі, волонтери «Самопомочі», які вирішили об'єднати свої зусилля щодо допомоги у вирішенні їх нагальних проблем.

«В кожній ініціативній групі працюють юристи, які нададуть кваліфіковану безкоштовну допомогу. Фахівці розберуться у кожній конкретній ситуації, допоможуть, в разі потреби, зібрати необхідні документи, або скласти запити до відповідних структур влади. Крім того, в нас є волонтери, до яких також можна звертатися по допомогу», - підкреслив Володимир Шахов, керівник проекту «Громадська приймальня» (група Андрія Дмитрієва).

У виступі Анатолій Скороход запропонував родинам зі Сходу самоорганізуватися, та створити ініціативну групу, яка буде представляти інтереси переселенців в діалозі з чиновниками та владними структурами. «Зрозуміло що ми не зможемо вирішити усі проблеми, але зробимо все від нас залежне щоб допомогти адаптуватися біженцям, у новому для вас середовищі, щоб Херсонщина стала вашим рідним домом», - сказав він.

Майже дві години тривало спілкування родин переселенців з активістами ініціативних груп Самопомочі. Малеча вже смакувала піцу, а дорослі все ще розповідали про складні умови та негаразди, в яких змушені жити з маленькими дітьми, про без грошів'я, та про байдужість місцевих чиновників. Завершився захід приємним сюрпризом – кожен з 40-а присутніх дітлахів отримав подарунки від благодійників.

В «САМОПОМОЧІ» розуміють, проблеми переселенців та шляхи їх вирішення це спільний клопіт, бо не можна кинути напризволяще наших співгромадян, не можна створювати ще додаткову напругу в суспільстві – цей напрямок роботи дуже складний, отже рішення про об'єднання зусиль активістів херсонської "Самопомочі" заради допомоги цим людям має стати дуже важливим та своєчасним заходом, з цим погодилися всі, хто був присутній на цій зустрічі.

Якщо у вас є пропозиції, або бажання прийняти активну участь у цьому проекті, або інших проектах ініціативних груп «Об'єднання «САМОПОМІЧ» - Херсон, звертайтеся за адресами:

м. Херсон, вул. Димитрова 19, (БФ «Софія»), юридична та соціальна приймальня «Об'єднання «САМОПОМІЧ» керівник Анатолій Скороход, або за телефоном: 39-06-26.

Ініціативна група «Об'єднання «САМОПОМІЧ» Херсон Андрія Дмитрієва: вул. Суворова,13 , тел. 0960956586, 46-01-15.

Ініціативна група «Об'єднання «САМОПОМІЧ» Володимира Марущенка: вул.Соборна,32 БФ «Благодія», 22-31-48.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон