У Херсоні визначна подія – відремонтували дорогу

Вулиця, яка вже декілька років була і близько не схожою на вулицю, а в сезон дощів взагалі перетворювалася на болото – змінила зовнішність.

Щасливчиками, які відтепер зможуть ходити та їздити по гладенькій дорозі стали городяни, чиї помешкання знаходяться по вул. 22-ої Східної. Свого захвату від новенького дорожнього покриття херсонці приховувати не стали: розповідали і чиновникам, і журналістам, що аж надто довго чекали на ремонт своєї вулиці.

Тому учора, цілими родинами містяни прийшли подивитися на урочисте відкриття руху транспорту по новенькій дорозі. Херсонка Олена каже, що дуже вдячна усім, хто приклав руку до відновлення дорожнього покриття вулиці, адже раніше пройти чи проїхати по ній було досить важко. А семирічний Сергійко багато говорити не став, щасливі очі дитини самі все розказали. Школяр сідає на велосипеда та чимдуж крутить педалі, аби побільше покататися по гладенькій і досить не дешевій вуличці, адже кошторисна вартість капітального ремонту дорожнього покриття вул. 22-ої Східної (вул. Польової до вул. Антонівської) склала 1 164,024 тис. грн. Саме таку суму, за словами міського голови Херсона Володимира Миколаєнка, було виділено з міського бюджету.

Додаткові роботи (влаштування додаткових основ та геотекстилю, встановлення бордюрів, які не були враховані проектною документацією) виконувалися за рахунок пайової участі приватних підприємств – 200 тисяч гривень. І вже приблизно за чотири місяці було відремонтовано 2320,0 кв.м дорожнього покриття.

«Дороги по вулиці 22-ій Східній не було роками. Минулого літа приїхав по указаній адресі на запрошення мешканців і вони, можна сказати, дуже жорстко вимагали ремонту. Бо від того, що не має дороги – громадський транспорт не рухався, ще й херсонці дихали пилом. Тому ми знайшли гроші і майже 1 мільйон 200 тисяч гривень передбачили на ремонт даної дороги. Це як раз дуже вдалий приклад, як працює влада та підприємці міста Херсона, які проявили ініціативу та захотіли також фінансувати ремонт», - розповів мер міста Володимир Миколаєнко.

За його словами у 2015 році передбачено близько 50 мільйонів на аналогічні роботи, в тому числі на капітальні ремонти доріг, також майже 5 мільйонів на ремонт внутрішньодворових проїздів. Також слід зауважити, за словами начальника управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку Херсонської міської ради В'ячеслава Нікітєнкова, в поточному році мають намір відремонтувати ще й 10-ту Східну, адже коли ремонтувалась 22-га Східна, основний рух транспорту йшов саме по 10-ій. Чи будуть ремонтуватися інші вулиці даного мікрорайону В'ячеслав Нікітєнков відповідати не береться, каже, поки що в план по ремонту доріг занесена тільки одна – 10-а Східна. «На прикладі даної вулиці можна показувати, яким має бути стан доріг по всій Херсонській області», - зауважив присутній на урочистій для міста події губернатор Херсонщини Андрій Путілов.


Тетяна БОЙКО, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон