Завершився Чемпіонат Каховки з класичних шахів 2015

З 25 січня по 1 березня 2015 року в шаховому клубі міського Палацу культури «Меліоратор» проходив фінал 54-го особистого чемпіонату м. Каховки з класичних шахів 2015 року.

Змагання були організовані Федерацією шахів м. Каховки спільно з відділом у справах молоді та спорту Каховської міської ради за сприяння адміністрації МПК «Меліоратор» та при фінансовій підтримці депутата Каховської міської ради Ігоря Хомінця.

У змаганнях традиційно взяли участь кращі 12 шахістів, з яких 4 - кандидати у майстри спорту України. Система проведення чемпіонату - колова (в одне коло), з контролем часу 1,5 години до кінця партії кожному з учасників.

Боротьба між учасниками протягом усього турніру точилася напружена та безкомпромісна. Відсоток нічийних партій склав менш, ніж 25%, а більше 75% партій завершилися результативно. Учасники підтвердили свій високий спортивний рівень, у т.ч. рівень теоретичної підготовки та вміння розбиратися у різноманітних комбінаційних ускладненнях.

Головні події у першості розгорнулися на самому фініші турніру. В ХІ турі велике значення мали зустрічі лідерів між собою: Д.Кузьоминський - А.Ралко (1:0), Є. Лозович - А.Олійник (0:1), О.Пільщіков - В.Підорич (0,5:0,5). Результати цих партій вплинули на остаточний результат чемпіонату.

За підсумками проведення змагань перше місце та звання чемпіона м. Каховки з шахів (класична гра) 2015 року завоював кандидат у майстри спорту України Дмитро Кузьоминський, який набрав 8,5 очок з 11 можливих. На другому місці - кандидат у майстри спорту України Артур Ралко (8 очок), на третьому - кандидат у майстри спорту України Євгеній Лозович (7,5 очок). Непоганий результат також показали ветерани каховських шахів Валентин Підорич та Олег Пільщіков, які зайняли відповідно четверте та п'яте місце.

Переможець та призери чемпіонату були нагороджені почесними дипломами, медалями та грошовими винагородами, які лауреатам вручили начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков та депутат міської ради Ігор Хомінец.

"Каховские новости"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон