У Херсоні відкрився музей народної творчості

В минулу суботу, у Херсонському музичному училищі обласна спілка майстрів народного мистецтва «Дніпровська палітра» відкрила музей та презентувала святкову виставку образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва робіт членів спілки.

Це перший «Музей народної творчості» обласного значення, що відкрився на Півдні України. Обласна спілка майстрів народного мистецтва «Дніпровська палітра» на базі музею планує проведення виставок, навчальних семінарів, майстер-класів, в тому числі і для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також у музею консультуватимуть майстрів з усієї області, - повідомляє видання "Постфактум"

До відкриття музею 32 майстри з Херсона, Білозерського, Великоолександрівського, Бериславського, Цюрупинського районів та міста Нова Каховка представили виставку робіт народного мистецтва. Всього у музеї 220 експонатів.

Тут представлено живопис, вишивку, кераміку, вироби зі шкіри, декоративний розпис, картини з природнього матеріалу, декоративні ляльки, декупаж, вироби з полімерної глини, різьба по дереву, бісероплетіння, розпис скла, декоративні прикраси.

фото прес-служби ХОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон