Благодійний марафон провели у Херсоні

У ефірі Херсонської обласної державної телерадіокомпанії «Скіфія» відбувся другий благодійний марафон «Україна понад усе!».

Під час марафону кожен бажаючий міг внести пожертву для захисників нашої Батьківщини. Подібний марафон об'єднує всіх небайдужих мешканців Херсонщини. Його організаторами виступили ХОДТРК «Скіфія» та Фонд громади Херсона «Захист».

— Минулого разу ми зібрали понад 180 тис. грн., — розповідає генеральний директор ХОДТРК «Скіфія» Валерій Долина. — Це був вересень, і всі гроші були витрачені на те, щоб підготувати солдатів до зими: закупити одяг та взуття, теплі речі й багато іншого. Цього разу кошти теж підуть на всіх захисників Херсонщини — тих, хто стоїть на варті нашого спокою.

Крім пожертв, які збирали в прямому ефірі, та коштів, що перераховували через інтернет та на банківські рахунки, організатори провели ще й аукціон. Під час марафону «Україна понад усе!» в холі ХОДТРК «Скіфія» продавали картини херсонських художників, вироби хенд-мейд студентів Херсонського національного технічного університету та школярів обласного центру. Організатори за­значають, що подібний проект вкотре доводить: у мешканців області велике та добре серце.

— Серед нас є безліч людей, для яких слова «самопожертва та милосердя» — не порожній звук, — впевнена голова Фонду громади Херсона «Захист» Лариса Польська. — Лише за перший етап марафону вдалося зібрати готівкою майже 40 тис. грн.! Внески були як по 10—15, так і по 1000 грн. Аукціон картин теж приніс неабиякий результат, наприклад, педагоги та учні гімназії № 20 придбали для закладу одразу три роботи художників.

Подібні проекти допомагають зрозуміти, що українці, як писав класик, «народ, якого правди сила ніким звойована ще не була...». А сила сьогодні в єдності, адже лише завдяки спільним зусиллям такі телерадіомарафони приносять користь. Акція «Україна понад усе!» довела, що мешканці Херсонщини завжди знайдуть можливість допомогти захисникам нашої землі.

Олена КУЧЕРЯВА//Новий День

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон