Ліберальна партія України готова до перевиборів у Верховну Раду

«Наша позиція чітка – потрібні дострокові парламентські перевибори», - про це в ефірі телеканалу «112» заявив народний депутат, голова Ліберальної партії України Михайло Опанащенко

«Минулі президентські вибори показали дуже низький рівень довіри громадян до лідерів політичних сил, які роками знаходяться у парламенті. Зниження рівня довіри до їх лідерів віддзеркалює зниження довіри громадян до нинішніх парламентських партій. В обласних радах також значна кількість депутатів опинилися поза політичною грою.

Україна потребує нової політики і зміни політичних еліт. Зараз настав час будувати парламент і демократію в країні знизу. Людина – понад усе. Це повинно стати головним критерієм, від якого буде відштовхуватися будь-яка реформа чи закон. За 22 роки ми забули про те, що саме людська праця, а не капітал – є джерелом всіх багатств», - впевнений Михайло Опанащенко.

Фактично, парламент уже декілька місяців не приймає участі у врегулюванні ситуації в країні. На Сході України ідуть бойові дії, гинуть люди, знищуються цілі міста. Порядок денний Верховної Ради України не відображає ситуацію в країні. Вирішуються повсякденні господарські та інші питання. Це викликає недовіру до парламенту. Останні опитування показали, що 70 відсотків українців підтримують проведення парламентських перевиборів.

«Громадяни України показали, що немає довіри до парламенту. Надалі будь-які дії такого парламенту будуть викликати суперечності і конфлікти. Якщо вже дійсно цей парламент на виборах доведе, що він гідний довіри виборців, і це буде дійсно парламент народний, у місцеві ради також оберуть депутатів, яким довіряють люди, то це і стане запорукою миру та спокою.

Потрібно крок за кроком повертати довіру людей до влади, до парламенту, до місцевих рад. Разом відновлювати мир та єдність у нашій країні. І це повинно стати головною метою всіх депутатів і політичних сил, які увійдуть до нового складу парламенту..» - переконаний Михайло Опанащенко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон