Україна атакує РФ секретними дронами

атака, далекобійними, дронами, Байрактар TV2, PD2 Ukrspecsystems
Зеленський отримав попередні результати застосування Дронів українського виробництва від Головного управління розвідки та служби безпеки.

"Думаю, усі бачать, що наші дрони працюють. І працюють далекобійно. Наша далекобійність - це реальне наближення безпеки для всіх", - наголосив президент.

Що ж це за дрони такі?

З'явилася заява, що Рязанський нафтопереробний завод був атакований далекобійним дроном-камікадзе під назвою "Лютий". Відомо що дальність польоту цього дрона до 1.000 км і маса бойової частини 75 кг. Зовні цей дрон може нагадувати безпілотник Байрактар TV2. Але це лише на перший погляд. Судячи з розмірів двигуна Лютий все-таки менше. Цей дрон більше схожий на такий проміжний варіант між Байрактар TV2 і PD2 від Ukrspecsystems. Саму модель показували в листопаді 2023 року. Тоді заступниця міністра стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр показувала фото цього безпілотника. І тоді було заявлено про те, що вони вже на фінальній стадії і скоро будуть застосовуватися по території Росії масово.

Це вже не перше застосування нашого БПЛА.

Цей же безпілотник був помічений під час удару стратегічно важливого металургійного комбінату в Липецьку наприкінці лютого 2024 року.
А після успішного використання і в Таганрозі і в Липецьку цей дрон став застосовуватися масово по території Росії, що вказує на те, що виробництво цього дрону схоже вийшло на досить великі масштаби, а це означає, що атак буде більше.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон