"Наш край" наполягає на необхідності підтримати бізнес, а не душити його новими законами

Наш, край, закони
З 1-го січня поточного року всі ФОПи 2-4 груп на єдиному податку повинні мати касові апарати. Співголова партії «Наш край», народний депутат Антон Кіссе вважає, що закон мав бути відтермінований.

«В умовах пандемії бізнесу й так доводиться дуже складно. Я вважаю, що зараз – не час для додаткових фінансових навантажень. Ми маємо допомагати, а не перешкоджати діяльності. Тому я підтримував відтермінування початку дії закону», - заявив Антон Кіссе.

Дозволили не використовувати касові апарати у своїй діяльності лише двом категоріям підприємців. Пощастило ФОПам першої групи. Це ті підприємці, які не мають найманих працівників і здійснюють роздрібну торгівлю за готівку на ринках. При цьому, щоб не встановлювати касовий апарат щорічний дохід таких підприємців не має перевищувати 1 мільйон гривень.

Також окремою постановою уряду дозволили не використовувати касові апарати підприємцям, які здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості за умови не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій у 167 розмірів мінімальної заробітної плати (1 млн 85,5 тис.грн).

Штраф за першу не проведену через касовий апарат операцію – 100% від суми чека. За другу і наступні штрафуватимуть на 150% від суми чека. Вартість касових апаратів – 4-20 тис грн. Але у стінах ВР зараз обговорюється пропозиція щодо відтермінування накладання штрафів на місяць.

ПП НАШ КРАЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон