Потрібно реально підтримати підприємців, а не збільшувати їм податковий тягар, - "УДАР Віталія Кличка" озвучив антикризовий план підтримки бізнесу в час коронокризи

Удар, Кличко, партія
Поширення пандемії COVID – 19 стало причиною соціального дистанціювання та запровадження карантинних обмежень. Це спричинило до масштабних трансформацій у економіці багатьох країн. Бізнес та підприємства почали пристосовуватися до нових реалій сьогодення.

Державні органи влади намагаються запроваджувати різноманітні програми, щоб уникнути фінансової кризи, яку може спричинити навантаження фінансової системи через боротьбу із пандемією. Масштаби заходів можуть фокусуватися на податкових пільгах та канікулах, зниженнях податків, грошових дотаціях, зниженні процентних ставок та ін. Підтримуються звільнені працівники, компенсуються виплати заробітних плат, зміцнюються мережі соціального захисту для підтримки вразливих верств населення.

В Україні пандемія знівелювала споживчі настрої, майже зупинила декілька галузей – роздрібну торгівлю, готельний та ресторанний бізнес, авіаперевезення, зменшилися обсяги надходжень до бюджету. Внаслідок введення карантинних заходів українські компанії фактично заморозили інвестиції та виробничі ланцюжки. Третина українців повністю втратила дохід або роботу, а в більш як третини зменшився регулярний дохід родини у 1,5 рази, зросла кількість безробітних.

Найгірше з усього цього те, що держава не пропонує яких-небудь адекватних відповідей та стратегії виходу з наявної кризи. Ми бачимо тільки маніпуляції та популізм. Треба реально підтримати українських підприємців, реалізуючи антикризовий план для подолання наслідків епідемії коронавірусу.

Партія «УДАР Віталія Кличка» розробила та презентувала антикризовий план, який містить дієві заходи боротьби з епідемією, шляхи пом’якшення соціальних та економічних наслідків коронокризи, а також комплекс кроків для постковідного відновлення та розвитку економіки у найближчі роки.

В партії «УДАР Віталія Кличка» переконані, що реалізуючи антикризовий план Україна не лише зможе мінімізувати можливі втрати від кризи, а й закласти реальні механізми економічного зростання економіки: «Ми маємо виходити зі твердження, що кожна криза - це нові можливості. Ми разом зможемо зробити Україну сильною».

А для цього влада має у першу чергу відмовитися від популістичних речей, що передбачає нинішній проект бюджету-2022, зняти з розгляду скандальний законопроект 5600, норми якого передбачають посилення фіскального тиску на підприємців, які і так найдужче потерпають від наслідків епідемії коронавірусу, Відмінити загальну фіскалізацію, відновити єдиний податок з 01.01.22.

Водночас держава має реалізувати конкретні кроки в підтримці бізнесу для подолання наслідків епідемії коронавірусу:

- Спростити і розширити видачу доступних кредитів для бізнесу. Зокрема, на рефінансування раніше виданих кредитів;
- Зменшити орендну плату з відповідною компенсацією з бюджету для тих, хто не може вести бізнес через карантин;
- Визначити медичну галузь пріоритетним напрямком державних інвестицій. Посилити контроль за ефективністю витрат у медичній галузі. Повернути всі закупівлі у медичній галузі на систему Прозоро;
- Передбачити у державному бюджеті на наступний рік додаткові інвестиції для відновлення галузей, що найбільше постраждали від корона кризи;
- Перезавантажити роботу експортно-кредитного агентства та посилити заходи з просування експорту у 2022 році за рахунок збільшення статутного капіталу агентства. Здійснити цільове інформування українських виробників про можливості та переваги використання ними Експортно-кредитного агентства;
- Збільшити прямі субсидії і ввести податкові пільги для агропромислового комплексу.

Вимушений стрес-тест для української економіки, який спровокований обмеженнями епідемії коронавірусу, має показати сильні та слабкі сторони. І завдання влади реалізувати ті заходи, що нададуть додатковий стимул для зростання економіки, а не стануть причиною занепаду чи закриття бізнесів українців.
Іван БЕБКО,
голова Херсонської обласної
організації політичної партії «Удар»
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон