Сергій Козир: Першочергове завдання – забезпечити населення Херсонщини якісною питною водою

Херсонщина, Козир, вода
Одним із найважливіших питань є вирішення проблеми водопостачання в населених пунктах Херсонщини. Знос водної інфраструктури складає приблизно 90 відсотків. Багато громад не можуть самостійно впоратися з цією проблемою.

«Про ситуацію проінформовано Президента. До Уряду, Верховної Ради подані плани з відновлення питної мережі. Зроблю все, щоб населення області мало доступ до якісної води», – говорить кандидат у народні депутати по 184 округу від партії «Слуга народу» та голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Забезпечення населення якісною питною водою – це один з пріоритетних пунктів передвиборчої програми Сергія Козиря. Кандидат у народні депутати по 184 округу від партії «Слуга народу» пропонує шляхи вирішення цієї проблеми. Це розробка проєкту відновлення трубних мереж для водного постачання на Херсонщині і виділення субвенції з державного бюджету на ці проєкти.

Також Сергій Козир виступає за те, щоб побудувати нову інфраструктуру водозабезпечення людей, а також реконструювати інфраструктуру для зрошення. Херсонщина – аграрний регіон, тому така система надважлива для продовольчої безпеки нашої країни. «Нещодавно на Конгресі місцевих та регіональних влад при Главі держави було розглянуто питання реформування системи управління відходами та забезпечення населення питною водою. На заході виступили за необхідність ухвалення загальнодержавної програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки, оскільки здоров’я українців є пріоритетом для Президента Володимира Зеленського та його команди. Тож зараз коригується державний бюджет, а ми у свою чергу збираємо інформацію по кожній громаді Херсонщини, де треба вирішити цю проблему», – розповів Сергій Козир під час зустрічі з жителями сіл Рубанівської громади.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон