"Наш край": У країні почалася хвиля відключень за борги

Уряд, Наш край, відключення
Уряд дозволив комунальним підприємствам відключати боржників від електрики світла та води. У владі не розуміють, що доходи населення збільшує не тиск, а соціально спрямована політика. Про це заявив співголова політичної партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

«19 серпня президент підписав закон №1657, який дозволив постачальникам комунальних послуг відключати боржників від газу, електроенергії, тепла та води. Одразу після підпису Україною прокотилася хвиля відключень від газу та електрики. У Запорізькій області мешканці однієї з громад перекрили трасу за відключення від води. Уряд не розуміє, що відключає від послуг тих, кому справді нема чим платити. Від посилення тиску та більш жорстоких підходів з боку влади гроші у людей не з’являться», — заявив Олександр Мазурчак.

За словами співголови «Нашого краю», підступність таких дій уряду ще й у тому, що за повторне підключення до послуг постачальники будуть брати сотні, а то й тисячі гривень: «Для відновлення подачі комунальних послуг, у разі відключення, побутовим споживачам крім погашення заборгованості доведеться також сплатити послугу повторного підключення. Відновлення постачання, наприклад, електроенергії буде коштувати для споживача від 600 до 2000 грн. Такі дії нинішньої влади, на фоні тотальної бідності (67% українських громадян вважають себе бідними) та величезної заборгованості населення за житлово-комунальні послуги – в сумі понад 70 млрд грн – призведуть до посилення соціальної напруги».

В результаті таких дій, за словами Олександра Мазурчака, мільйони українців змушують повертатися до середньовіччя: «Найбідніші українці вимушені будуть виживати в середньовічних умовах без світла, тепла і води, адже просто не зможуть погасити заборгованість та оплатити відновлення послуг. Йдеться про величезну кількість пенсіонерів та малозабезпечених родин з дітьми, які через бюрократичні перепони не змогли отримати субсидії. Тим паче, що уряд новими механізмами нарахування субсидій, штучно скоротив їхню кількість», — додав співголова «Нашого краю».

«Наш край» вимагає терміново внести зміни до законодавства та відновити попередню норму Закону щодо обмеження на відключення населення за заборгованість з оплати вартості комунальних послуг. Партія наполягає на необхідності зниження тарифів на житлово-комунальні послуги до соціально-обґрунтованого рівня. Це можна зробити шляхом збільшення видобутку вітчизняного газу та вугілля. Але замість того аби збільшувати видобуток дешевого українського газу, уряд звітує про його скорочення.

ПП НАШ КРАЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон