"Наш край" ініціює терміновий перегляд держбюджету, щоб забезпечити безперебійну виплату пенсій та лікарняних

Наш край, Мазурчак, держбюджет
Влада має терміново переглянути держбюджет, щоб не допустити колапсу пенсійної системи та соціального страхування в Україні. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, уряд має негайно запропонувати зміни до держбюджету, щоб не допустити колапсу пенсійної системи та соціального страхування.

«Сьогодні через діру у Пенсійному Фонді у розмірі 7,5 мільярдів гривень під загрозою опинились виплата пенсій та лікарняних. Якщо уряд не візьметься за голову, – дірка збільшуватиметься та спричинить повний колапс пенсійної системи. Партія «Наш край» ініціює терміновий перегляд держбюджету – уряд має взяти під контроль дефіцит Пенсійного фонду», – заявив Олександр Мазурчак.

Він наголосив, аналогічна ситуація у Фонді соціального страхування.

«Некомпетентний уряд намагається вирішити проблему перекладаючи борги з однієї дірявої кишені в іншу. Проблеми одних груп населення вирішують, створюючи проблеми іншим: проблеми пенсіонерів вирішують за рахунок працівників, а працівників – за рахунок безробітних чи непрацездатних», – переконаний Олександр Мазурчак.

Він закликав уряд почати мислити стратегічно та припинити займатись популізмом.

«Замість того щоб стимулювати бізнес, уряд намагається відкупитися від нього, нічим не підкріпленими, пільгами, скасовує податки, які досі наповнювали Пенсійний фонд, а не шукає альтернативних джерел його фінансування», – наголосив Олександр Мазурчак.

«Наш край», наголосив співголова партії, пропонує внести зміни до закону про держбюджет-2021, щоб збільшити фінансування Пенсійного фонду.

Як повідомлялося раніше, Доходи Пенсійного фонду за січень-березень становили 116,6 млрд грн, видатки – 124,1 млрд грн. У результаті за перший квартал 2021 року непокритий іншими джерелами розрив бюджету Пенсійного фонду становив 7,5 млрд грн.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон