"Наш край" вимагає від влади перерахунку січневої плати за газ

наш край, газ, перерахунок
Перерахувати плату за газ, яку українці мають заплатити за січень вимагає у влади партія «Наш край».

Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак. За його словами, під тиском людей та, зокрема, скликання місцевих рад щодо зниження тарифів, ініціатором яких був «Наш край», влада пішла на поступки та знизила ціну на газ у лютому, але у січні доведеться платити за завищеними цінами.

«Під тиском масових протестів та звернень депутатів місцевих рад влада втрутилась у формування ціни на газ, знайшовши можливість зробити її нижчою. Проте не для того, щоб зробити легше людям, а щоб збити протести, які наростали. Але за січень українцям доведеться все ж таки заплатити до 11 грн за кубометр газу. «Наш край» вимагає від влади перерахунку січневої плати за газ», – зазначив Олександр Мазурчак.

Він наголосив, що за таких умов велика частина українців, яка стала істотно біднішою за останній рік, опиняться у скрутному становищі: «Людям просто немає чим платити. Заборгованість українців за газ на кінець року вже становила 31,5 млрд грн. Висока ціна за газ у січні призведе до зростання неплатежів та зниження рівня життя тих, хто буде платити, затягнувши паски».

Він закликав владу знизити ціну на газ. “Партія наполягає на істотному зниженні ціни на газ до рівня собівартості видобутку за невеликою націнкою», – підсумував Олександр Мазурчак.

ПП «НАШ КРАЙ»

Як відомо, заборгованість населення України за житлово-комунальні послуги на кінець грудня 2020 року становила 73 млрд гривень.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон