"Наш край" проти поділу людей на сорти через вакцинацію

Наш край, вакцінація, поділ людей
Партія «Наш край» закликає уряд покарати винних за зрив постачання якісної вакцини в Україну та форсувати перемовини щодо закупівлі вакцин від провідних світових виробників, а не ділити українців на сорти через доступ до вакцин.

Про це заявив співголова партії «Наш край», народний депутат Сергій Шахов. За його словами, згідно з останніми заявами урядовців, лише деякі українці отримають якісну вакцину, решта – вакцину з низькою ефективністю.

«Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що у разі отримання Україною певної кількості вакцин Pfizer нею будуть вакциновані передусім медичні працівники. Всі інші будуть вакциновані китайською вакциною Sinovac. За умови, що єдиною вакциною, яка визнана ВООЗ, є вакцина Pfizer, а ефективність вакцини від Sinovac знаходиться під питанням. Кожен українець має отримати доступ до якісної вакцини», – переконаний Сергій Шахов.

«Наш край», наголосив співголова партії, закликає уряд покарати винних за зрив постачання якісної вакцини в Україну та форсувати перемовини щодо закупівлі вакцин від провідних світових виробників, щоб забезпечити вакцинацію українців якісним препаратом.

«Влада не має обирати, кого з громадян вакцинувати якісною вакциною, а кого – вакциною чия ефективність стоїть під великим сумнівом, фактично розділяючи громадян на сорти», – повідомив Сергій Шахов.

У підсумку, через некомпетентність уряду в організації вакцинації населення, Україна опинилась на задвірках цивілізації, ставши в один ряд з країнами третього світу, наголосив співголова партії.

“Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer рамках механізму від COVAX – допомоги для країн з низьким рівнем доходу і рівнем доходу нижче середнього. Разом з Україною у цьому списку: Афганістан, Гаїті та Таджикистан. Навіть Молдова буде вакцинуватися повністю вакциною від Pfizer – окрім поставок від COVAX вона домовилась щодо поставок за бюджетний кошт, а також отримає до 200 тисяч доз з квоти Румунії у ЄС», – зазначив Сергій ШАХОВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон