Михайло Опанащенко: Влада знімає з виборів списки "Опозиційної платформи – За життя", але пропускає локальні фейкові проєкти

опанащенко, влада, оппозиция
Влада знімає з виборів списки "Опозиційної платформи – За життя", але пропускає локальні фейкові проєкти. Про це заявив кандидат на посаду Херсонського міського голови Михайло Опанащенко в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK.

На переконання політика, це роблять для того, аби позбутися найсильнішого конкурента.

«Влада під вигаданими приводами і за допомогою маніпуляцій намагається зняти з місцевих виборів партію "Опозиційна платформа – За життя". Разом з тим, вона ж пропускає місцеві локальні фейкові проєкти для того, щоб після виборів спільно з ними сформувати більшість у місцевих радах», - наголосив Михайло Опанащенко.

Наприклад, у Миколаєві під вигаданим приводом подають позов до суду і знімають список обласної та міської організації та намагаються не допустити до виборів партію "Опозиційна платформа – За життя", яка має найбільшу підтримку, наголошує Опанащенко.

«Далі – місто Херсон. Дрібні політичні шахраї абсолютно під вигаданим приводом, знову ж таки (партія була зареєстрована ТВК до міської ради, в обласну раду, абсолютно все в рамках чинного законодавства), на догоду партії влади подають до суду і намагаються зняти нас з виборів», - відзначає Михайло Опанащенко.

Але перший суд відмовив цим шахраям, вони подають апеляцію, додає він.

«Але я впевнений, що "Опозиційна платформа – За життя" в місті Херсон залишиться, і ми відстоїмо свою правову позицію, тому що все зроблено в рамках чинного законодавства. Ось такі маніпуляції, щоб виключити найсильнішого конкурента, який візьме більшість у місцевих і обласних радах, це спроби спотворити справжню картину", – каже Михайло Опанащенко.

Політик назвав і інші методи, до яких вдається провладна політична сила для того, щоб отримати більшість у місцевих радах.

"Вони застосовують хитрі способи. Ось, припустимо, є місцеві локальні проєкти. У нас в місті Херсон таких місцевих проєктів, які іменуються, скажімо, партія імені такої-то людини... І всі розуміють, що цей проєкт фейковий і що його немає на всій території України, що, по ідеї, він не мав би бути допущений, оскільки він не присутній і не зареєстрований в 2/3 областей України, а можливо, присутній як фейковий... Чому влада пропустила ці локальні фейкові проєкти? Для того, щоб після виборів ці проєкти увійшли до фракції "Слуга народу". Таким чином, вони планують отримати більшість у місцевих радах", – зазначає Михайло Опанащенко.

Нагадаємо, раніше у партії "Опозиційна платформа – За життя" заявляли, що президент України Володимир Зеленський і "слуги народу" разом з попереднім президентом Петром Порошенком намагаються не допустити партію "Опозиційна платформа – За життя" до виборів у Миколаївській області.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон