До херсонської команди партії УДАР приєднався народний Герой України

УДАР, Григорій Янченко, команда
Відомий волонтер Григорій Миколайович Янченко, або, як називають його херсонці, дядько Гриша, приєднався до партії УДАР Віталія Кличка на Херсонщині.

Дядя Гриша має чимало здобутків: йому присвоєно Орден Народного героя України, звання Почесного громадянина Херсона, а нещодавно він став ще й Народним благодійником 2019 року. Почав «волонтерити» в 2014 році. Дивлячись на «кримські події», не зміг залишатися осторонь.

Щодня дядю Гришу можна зустріти біля торгівельного центру «Фабрика». Саме там, зі скринькою у руках, він збирає гроші для військових у зону ООС. Григорій Янченко завжди виглядає патріотично: у блакитному десантному береті, тільняшці, із прапором України і.. в інвалідному візку.

Як відомо, інвалідом Григорій Янченко став через важке поранення, отримане 1968 року в Чехословаччині, коли Радянський Союз ввів туди війська для придушення народного повстання. Янченко служив тоді в Псковській десантній дивізії, яку кинули в зону протистояння. Біля Праги солдат потрапив під сильний обстріл і повернувся додому з тяжкими пораненнями.

Григорій Миколайович не тільки збирає пожертви для військових у зону ООС, але й сам регулярно раз на місяць їздить до бійців на передову. За словами дяді Гриші, вже на цьому тижні, він разом з командою волонтерів збирається до українських військових у Донецьку область. До бійців планують відвести майже 2,5 тони благодійної допомоги. Це їжа, бронежилети, оптика та інші речі, яких вкрай потребують наші захисники.

Дядя Гриша вирішив приєднатися до команди УДАР Віталія Кличка, адже члени цієї команди, як і він особисто, розділяють проукраїнські, патріотичні погляди. Сподівається, що зовсім скоро українці дочекаються миру в країні.

До речі, з волонтерством Григорію Янченку допомагає дружина, яка готує для бійців смаколики. А ще вони мають сина, який живе у Києві. Тож дядя Гриша з перших вуст чує про те, наскільки за роки мерства лідера партії УДАР Віталія Кличка, столиця перевтілилася у розвинуте, європейське місто. Впевнений, що команда ударівців зробить значний вклад в розвиток Херсонщини та поліпшення життя людей.
ХОО ПП УДАР Віталія Кличка

На фото: Елеонора Гуськова та Григорій Янченко – кандидати в обласну раду від партії УДАР.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон