Михайло Опанащенко: Херсон має стати "розумним містом"

опанащенко, технопарк, студенти, підприємці
Херсон має стати «розумним містом». У цьому впевнений кандидат на посаду міського голови Михайло Опанащенко.

«Херсон - місто студентів. У нас дуже багато розумної, талановитої молоді, яка мріє працювати в найбільш популярній зараз сфері ІТ. Говорячи, що Херсон має стати «розумним» містом, я маю на увазі, що тут має бути розвинена інфраструктура для інтеграції інформаційних та комунікаційних технологій», - відзначає він.

Перший крок, який кандидат планує зробити для втілення амбіційних планів - звільнення від оподаткування підприємців, що працюватимуть в сфері ІТ.

«Ми зобов’язані це зробити. Херсонська молодь має бути працевлаштована саме в Херсоні, отримувати тут достойну зарплату європейського рівня. Мої плани по звільненню ІТ-підприємців від податків цілком реальні. Для цього в мене є досвід у плані законодавчої діяльності і підтримка другої за величиною фракції в парламенті», - підкреслює Михайло Опанащенко.

За словами кандидата, це лише перший крок в розвитку «розумного» Херсона. Ще один, не менш важливий, - створення технопарків. Місто повинне мати інноваційні технологічні центри з бізнес-інкубаторами при університетах, великі та малі офісні центри, де могли б працювати підприємці, території з комунікаціями, які б сприяли розробці та впровадженню інновацій.

«В Херсоні є місця для створення технопарків. Це колишні заводи та великі будівлі, які зараз знаходяться в жахливому стані. Їх потрібно реанімувати, відбудувати. Ці території цілком придатні для створення технопарків, індустріальних парків», - впевнений кандидат.

Програму з розробки технопарків в місті Опанащенко обіцяє представити відразу ж, як стане міським головою:

«Я не хочу обіцяти відродження заводу ХБК. Я знаю, що це зробити нереально. Але реально, наприклад, забрати територію цього заводу під створення величезного технопарку і дати роботу сотням людей. Зробимо це чи почекаємо ще?»
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон