Херсонці за діджиталізацію

за майбутнє, гаршанов, діджиталізація

Усі кардинальні зміни починаються з маленьких кроків. Команда «ЗА МАЙБУТНЄ» Херсонщини наважилася на справді амбітний та грандіозний проект, який має зробити Херсон комфортним та безпечним містом. Перший крок зробив херсонський підприємець, фахівець із IT, представник політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Богдан Гаршанов.

– Не секрет, що якість комунального сервісу Херсона, зовнішній вигляд міста та комунікація міської влади та містян, м’яко кажучи залишають бажати кращого. Якщо це не змінити, гарного майбутнього для нашого міста годі й чекати. Сьогодні дуже модний термін «діджиталізація» і Президент активно підтримує цей напрямок. Приклад – проект «Україна у смартфоні» . Це гарна ініціатива і я точно знаю, як реалізувати її у нашому місті ,– переконує молодий політик.

Проект цифрової трансформації Херсона має на меті зробити місто більш комфортним для своїх мешканців. На думку Богдана Гаршанова такий задум допоможе викорінити бюрократичну систему та її корупційну складову. А головне полегшити життя містян та зробити місто безпечнішим для проживання.

– Харків – одне із найпрогресивніших міст України. Департамент цифрової трансформації, який я пропоную створити в Херсоні, вже давно та успішно працює у Харкові. Результат його роботи – чисте та безпечне місто. А безпека, як відомо, - ключ до спокою їхніх жителів. Це ж тільки в Херсоні посеред робочого дня у самому центрі міста можуть спалити людині авто. А правоохоронні органі безсилі навіть знайти правопорушника. Якби у «Смарт Сіті» функціонувала у Херсоні, зловмисника могли б знайти та затримати протягом 10 хвилин, – переконаний представник політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Богдан Гаршанов.

Проект передбачає кілька етапів реалізації. Перший - створення департаменту цифрової трансформації та формування його кадрового складу. Департамент має підпорядкуватися лише меру. На створення такої структури , на думку автора проекту знадобиться не більше півроку. Наступним етапом Богдан Гаршанов бачить пошук інвесторів та прокладання мережі оптоволокна, яке дозволить користуватися системою Wi-Fi у будь-якому куточку міста. На думку автора проекту, інвесторами можуть стати представники бізнесу міста та інтернет-провайдери. Частина інвестицій має бути залучена з боку ЄБРР. Загалом на впровадження проекту необхідно близько 1,5 роки. Після чого можна купувати відеокамери високої якості типу Huawei, які зможуть розпізнавати обличчя та робити знімки високої якості. Що має значно полегшити роботу правоохоронців Херсона. Діджиталізація Херсона також передбачає повну реорганізацію ЦНАПу. Адже людям не доведеться стояти у чергах аби потрапити до певного спеціаліста. Достатньо буде просто скачати програму на телефон чи комп’ютер та зареєструватися в особистому кабінеті.

—Плани в нас грандіозні, головне аби у нового очільника міста була на це політична воля та бажання покращити життя херсонців, зробити його комфортним та безпечним, — підсумував Богдан Гаршанов.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон