Народний депутат змусив представників влади Херсонської області працювати

колихаєв, влада, депутати
Інколи тільки народний депутат може примусити владу виконувати свою роботу. Але і для цього потрібно було докласти неабияких зусиль.

Будівництво газопроводу до с. Бургунка (Бериславський район) розпочалося у далекому 2011 році. Люди, навіть, взяли кредити для встановлення газового обладнання та власним коштом облаштували селом розподільний газопровід. Проте газу так і не отримали. Тоді було збудовано 11,55 з 12,4 км. загальної протяжності. Роботи припинилися через недофінансування. З бюджету було витрачено більше 11 млн. грн.

Село Бургунка відноситься до 184 виборчого округу і представником у парламенті від мешканців цього населеного пункту є народний депутат Украиїни Ігор Колихаєв. Ми звернулись до депутата за роз’ясненнями.

“Зараз Херсонгаз, який повинен експлуатувати цей газопровід, інформує, що під час будівництва підрядною організацією був допущений цілий ряд грубих порушень будівельних норм. В тому числі таких, що прямо впливають на безпеку експлуатації газопроводу. Тому добудова газопроводу залишається під питанням", – розповів Ігор Колихаєв.

Нардеп також повідомив, що винні не понесли ніякої відповідальності. 8 років обласна влада не займалася цією проблемою. “Тільки мої чисельні депутатські звернення змусили обласну державну адміністрацію звернутися до правоохоронних органів з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення", – каже нардеп.

Зараз, на добудову газопроводу потрібно близько 5 мільйонів гривень. Але головна перепона – відсутність політичної волі та бажання з боку облдержадміністрації займатися проблемами людей. В результаті, 1200 людей Бургунки дотепер залишаються без газу.

“Працюю над тим, щоб змусити обласну владу повернутися до питання добудови газопроводу. Люди не повинні бути заручниками безвідповідальності та байдужості чиновників", – підсумував розмову Ігор Колихаєв.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон