Прем'єр Гончарук не збирається у відставку, хоча й визнав, що він профан у економіці

Ввечері 15 січня в з'явилось аудіо, де нібито прем'єр-міністр Олексій Гончарук нібито говорить, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів в країні.

Аудіозапис оприлюднено в YouTube.

У підписі до аудіозапису зазначено: "Історія як Олексій Гончарук, Оксана Маркарова, Яків Смолій, Катерина Рожкова, Юлія Ковалів (члени уряду - прим. Ред.) збиралися на нараду до "тупого президента Зеленського".

Сам канал створений вчора, 15 січня.

На аудіо голоси, приписувані Гончаруку, Рожковій і Маркаровій, міркують про те як обґрунтувати Зеленському зміцнення гривні. Вони говорять російською мовою і голос, який схожий на голос Гончарука сказав, що у президента примітивне уявлення про економіку.

"Ну і починає мені казати: Олексій, я приїжджаю в обмінник. Що ж це таке? Хлопці, питання очікуване. Вони кажуть: у нас не легко. Більш того, на середу президент просить нараду з питань економічної політики. Поясніть мені: якщо ми курс зміцнюємо ... добре. Поясніть мені за рахунок чого. Відповідь на питання у нього, говорить: "усі барани". Краща комісія в місті якось там. Сидять, працюють і значить, є там розуміння, що все добре. Може комісія зібратися. Вона дуже сприятлива. Він каже: "Льоша, перестань мені морочити голову". Можете мені нормально пояснити: у нас дірка в бюджеті 50 мільярдів? І як? Буде у нас ще 100 мільярдів діра в бюджеті", – розповідає голос, який приписують Гончаруку.

Прем'єр нібито розповідає, що у Зеленського дуже примітивне розуміння економічних процесів.

"Ідея в тому, що корупціонери в тому сенсі, що Маркарова і Ротшильди просто заробляють гроші – це перший страх. Другий страх – це все гроші Петра Порошенка. Тут важливо показати головну річ. Все інше не має відношення. У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Є платіжний баланс. А вони насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді на це питання", – продовжив голос, який приписують Гончаруку.

Також прем'єр нібито розповідає колегам, що потрібно пояснити президенту.

"Йому потрібно пояснити наступне: на початку року населення не вірило в гривню. Це фактор нестабільності. Все розгойдували. Тому гривня була слабшою, ніж повинна бути. Але це я зараз фантазую. Потім, після виборів все розповідали, що гривня бахне, буде за 50 і так далі. Тому що гривня зробила? Вона спочатку повернулася до того стану, в якому повинна бути економічно. А потім вона почала ще сильнішати. Люди побачили парламент сильний – молодий, далі гривня зміцнюється. Люди почали бачити, що страхи, які були перед виборами, не підтверджуються, а навпаки. Потім новий сильний президент бла-бла-бла ... Рівень довіри безпрецедентний до влади. Гривня продовжує зміцнюватися. У нього немає цієї відповіді. Треба показувати, і треба, щоб виглядало. Будемо говорити дуже реалістично. Чесно. Тому що поки у нас не буде у президента в голові відповіді на це питання – у нього буде порожнє місце там. І до нього буде прилітати ця хрєнь на тему облігацій. Вона потрапляє в голову тільки тому, що у нього є туман. Це перше. Друге. Нам треба показати, що ресурси стали дешевшими", – говорить голос, який приписують Гончаруку.

Крім того, сам він також зазначив, що не дуже добре розбирається в економіці.

"Я повний профан в економіці. Але що я розумію – є дві економічні теорії – монетарна та кейнсіанська. Але дуже прості речі. Перше. Ти йдеш по шляху здешевлення ресурсів або ти йдеш друкувати гроші і як би розвивати економіку. Якщо ти йдеш шляхом здешевлення ресурсів – то твоя стратегія в тому, щоб інфляція знижувалася. І треба показати, що дивіться, в західних країнах люди заробляють по 2% кредити. Все інше на грошах спекулятивних, тому економіка там росте. Чи не падає", – сказав голос, який приписують Гончаруку.

Згодом на тому ж каналі з'явилася третя частина записів.

Після оприлюднення записів у ЗМІ та соцмережах почали розповсюджуватися чутки, що прем'єр-міністр написав заяву про звільнення. Проте згодом у парламентській фракції "Слуга народу" ці чутки спростували.

За матеріалами Українська правда

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон