Зоя Бережна: Відкрию очі чиновників на проблеми людей

Керівник громадської організації Жіночий клуб "Ініціатива" Зоя Бережна є кандидатом у народні депутати України у 183 виборчому окрузі, до складу якого входить Білозерський район.

Зоя Бережна народилася у селі Залазько Камінь-Каширського району Волинської області у багатодітній родині. Отримала педагогічну освіту і має понад 20 років педагогічного стажу. Працювала в Тягинській середній школі Бериславського району та школі № 9 м. Херсона, в органах місцевого самоврядування.

Людина з великим досвідом педагогічної, управлінської роботи та громадської діяльності, Зоя Бережна добре знає про проблеми жителів міста і села. Вона йде до Верховної Ради України, щоб розвивати Херсонщину і допомагати кожному, хто того потребує.

- Ви народилися і працювали в селі, постійно займаєтесь громадською роботою, спілкуєтесь із жителями міста і області. Які з їхніх проблем варто вирішити у першу чергу?

У кожної окремої людини свої проблеми - але є такі, що хвилюють усіх. З болем у душі дивлюся на знищене українське село. Відсутність робочих місць на селі і в місті призвела до того, що молодь виїжджає на заробітки за кордон. Люди пенсійного віку втрачають останнє здоров'я, тяжко працюючи, намагаючись якось вижити, бо мізерна пенсія не дає такої можливості.

Непродумана адміністративно-територіальна реформа додає людям ще більших проблем. Для вирішення своїх невідкладних питань людям необхідно долати десятки, а то й сотні кілометрів по бездоріжжю - втрачаючи не тільки кошти, час, але й здоров'я. Влада має йти до людей і вирішувати їхні проблеми на місцях.

Необхідно створити робочі місця, підвищити мінімальну пенсію до реального прожиткового мінімуму, забезпечити людей якісною питною водою, відновити дорожню інфраструктуру, надати людям доступне та якісне медичне обслуговування, соціальний захист.

- Якими є Ваші пропозиції щодо реальної допомоги жителям села?

Одним із пунктів моєї програми є будівництво за підтримки держави сучасних дитячих оздоровчих центрів міжнародного рівня на Херсонщині, в тому числі і в Білозерському районі. Це дасть можливість створити тисячі робочих місць і розвивати туристичну інфраструктуру на селі.

Маючи досить потужні водні ресурси, держава повинна стовідсотково забезпечити населення якісною питною водою. Це питання національної безпеки - і його слід вирішити безвідкладно. Я буду добиватися прийняття і реалізації Урядом відповідного національного проекту.

Люди, що проживають у сільській місцевості, мають отримувати адміністративні послуги за місцем проживання. Для цього необхідно створити мобільні центри надання адміністративних послуг, які будуть надавати на місцях адмінпослуги, консультації з юридичних та соціальних питань.

Медична реформа - одне з найболючіших питань. Та реформа, що проводилася в останні роки, м'яко кажучи, не відповідає інтересам людей. Я вимагатиму від Уряду запровадити на Херсонщині пілотний проект страхової медицини. При цьому пенсіонери та інші пільгові категорії населення мають отримати страховий поліс за рахунок держави зі стовідсотковим покриттям всіх витрат на лікування, в тому числі і вартості ліків.

Однак першочерговим і безвідкладним моїм завданням буде допомога конкретним людям, багатодітним матерям у вирішенні їх найболючіших проблем. Буду захищати кожну родину.

- Що Ви думаєте про майбутню діяльність очолюваного Вами Жіночого клубу "Ініціатива" у сільській місцевості - зокрема, у Білозерському районі?

Ми познайомилися з багатьма ініціативними групами - жіночими, молодіжними тощо, - які працюють при сільських клубах і школах. Уже визначили напрямки співпраці, серед яких дуже важливу роль відіграють програми з благодійності.

Я мрію бачити щасливі очі людей, наповнені радістю. Зроблю все для того, щоб кожна людина завжди відчувала мою підтримку. Я Жінка! Я зможу! Чого хоче Жінка - того хоче Бог...

21 липня віддайте свій голос людині, яка йде Вас захищати. Зоя Бережна - Ваш депутат!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон