"Самопоміч" про податки

В цьому питанні позиція політичної партії Об'єднання "Самопоміч"незмінна і послідовна:

- Заміна податку на прибуток податком на виведений капітал. Що це означає? Що підприємець, який зароблені на виробництві гроші вкладає у розвиток свого бізнесу, за цей прибуток податків не сплачує. Стягуватимуться податки лише в тому випадку, коли власник виводить гроші з бізнесу.

- Цифровізація і прозора робота митниці. Ця «чорна діра» українського бюджету з'їдає за найскромнішими оцінками 100 мільярдів гривень щороку. Всі ці гроші сьогодні в кишенях корупціонерів, а якщо б були в бюджеті – то ми би мали по одній новій сучасній лікарні в кожній області чи майже 200 швидкісних поїздів.

- Антиофшорне законодавство – держава має зробити так, щоб відбити олігархам бажання ховати гроші за кордоном. Тому має запрацювати контроль за трансфертним ціноутворення при виведенні грошей з України.

Що воно означає? Що українська компанія з закордонними власниками повинна буде в Україні подати звіт і вказати там всіх нерезидентів. Ця інформація піде в наші компетентні органи (фінансова поліція, а не силовики, пам'ятає), і в них будуть всі можливості та права перевіряти та донараховувати податки, якщо вони знайдуть факти ухилення.

Також ми пропонуємо механізм «контрольованих іноземних компаній». Тобто якщо українець є власником компанії в офшорах, і там не платить податків або платить набагато менші, то він повинен буде подати податкову декларацію в Україні і сплатити податок з доходу його іноземної компанії тут.

Об'єднання "Самопоміч"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон