Андрій Дмитрієв: Це зробила "Самопоміч"

«Самопоміч» послідовно наполягала і наполягає на зниженні податкового навантаження - як на фонд заробітної плати, так і для підприємців,- наголошує лідер Херсонської регіональної організації "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Дмитрієв.


- Партія була ініціатором запровадження ЄДИНОГО СОЦІАЛЬНОГО ВНЕСКУ (ЄСВ) на рівні 22% ще у 2014 році. За це активно боролися депутати Андрій Журжій та Тетяна Острікова, які протидіяли намаганням уряду завалити цю реформу.

У грудні 2014 року Андрій Журжій разом з головою фракції Олегом Березюком навіть були змушені зачинити Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в кабінеті голови Верховної ради, аби переконати його у важливості зниження податкового тиску на роботодавців задля розвитку економіки України. І їм це не просто вдалося, а у підсумку сприяло залученню до держбюджету додаткових кількох сотень мільйонів гривень.

- Депутати від «Самопомочі» (Тетяна Острікова, Роман Семенуха) також виступили співрозробниками законопроекту, що має на меті полегшити податкове навантаження для українських підприємців. У ньому передбачається СКАСУВАТИ ПОДВІЙНЕ ОПОДАТКУВАННЯ для підприємців, які, окрім підприємницької діяльності, мають основне місце роботи.

- Серед пріоритетів «Самопомочі» також збереження спрощеної системи оподаткування та заміна податку на прибуток ПОДАТКОМ НА ВИВЕДЕНИЙ КАПІТАЛ - щоб оподаткуванню підлягали лише ті прибутки підприємця, що не вкладаються ним у розвиток свого бізнесу.

- Ще одним досягненням фракції «Самопоміч» була ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ МОДЕЛІ ВАЛЮТНОГО КОНТРОЛЮ за зовнішньоекономічними операціями та розрахунками в іноземній валюті. Розроблений нашими депутатами законопроект про валюту та валютні операції був повністю врахований у законі, що був запропонований президентом і ухвалений парламентом.

Завдяки скасуванню попередньої жорсткої та неефективної системи адміністративного контролю валютного ринку збільшилися надходження до державного бюджету і суттєво зменшилося фінансове навантаження на український бізнес.

- Також «Самопоміч» сприяла БЮДЖЕТНІЙ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ. Саме наша фракція та її представник Любомир Зубач ініціювали передання повноважень і фінансів на місця. Внаслідок цієї реформи громади змогли самі розпоряджатися своїми грошима, вирішувати, що потрібно зробити в першу чергу, а отже, і розвивати свої міста і села.

А оскільки зараз влада хоче взяти реванш, залишаючи все менше коштів на місцях, «Самопоміч» також вимагає накладення мораторію на будь-які зміни до бюджетного законодавства, які передбачають перекладання видатків на місцеві бюджети. Бюджетну централізацію необхідно не обмежувати, а поглиблювати!

Як бачите, депутати «Самопомочі» вже зробили багато у фінансовій сфері. А в наступному парламенті зроблять ще більше. НАВІТЬ НЕ СУМНІВАЙТЕСЯ!, - переконує Андрій ДМИТРІЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон