Садовий: Закон про Президента потрібен Зеленському

Але внесуть його у парламент лише після спільної роботи та узгодження зі всіма учасниками політичного процесу. На цьому сьогодні під час прес-конференції наголосив лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий.

«На моє переконання, це має бути законопроект консенсусу. Текст законопроекту є у переможця виборів, і його остаточна редакція можлива лише як консенсус між командою новообраного Президента, громадським експертним середовищем і парламентом», – сказав Андрій Садовий.

Політик також додав, що ухвалювати такий закон парламент матиме «моральне право» лише після зняття недоторканності з депутатів і ухвалення нового виборчого кодексу щодо парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими списками: «Якщо парламент не ухвалить ті два закони – взагалі стоїть питання легітимності цього парламенту».

Авторка законопроекту, віце-спікерка Верховної Ради Оксана Сироїд вказала, що нинішні повноваження Президента – на жаль, роблять його слабшим: «Чи хочемо ми, щоб Президент став заручником олігархічного впливу, призначаючи голів тарифних регуляторів?

Думаю, що ні. Чи ми хочемо, щоб Президент керував меліорацією? Чи державними підприємцями? Ні. Для цього є уряд. Тому ми пропонуємо той механізм, який зробить Президента сильнішим і захистить його від впливів».

Водночас Андрій Садовий наголосив, що про жодні обмеження конституційних повноважень Президента мова не може йти апріорі. Лише впорядкування процедур, якими він їх реалізовує.

Об'єднання "Самопоміч"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон