Новорічні "радикальні" привітання на Херсонщині

Під час новорічних свят на Херсонщині тривали масові привітання від представників політичних партій та потенційних кандидатів у народні депутати з новорічними святами.Особливо "відзначилися" херсонські представники Радикальної партії Олега Ляшка.

Так, ще 4 січня активістами Радикальної партії в місті Каховка та Іванівському районі.

А 8 січня обласні представники Радикальної партії вітали мешканців міста Нова Каховка, роздаючи вітальні листівки за підписом Олега Ляшка та агітаційну друковану продукцію – календарі, газети.

А вже 12 січня керівник Херсонської обласної організації Радикальної партії Сергій Білоковиленко разом з депутатом Верховної ради Денисом Силант'євим провели виїзну зустріч з мешканцями Херсону. Під час зустрічі вони дарували календарі та передавали новорічні вітання від Олега Ляшка.

Нагадаємо, що відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону.

«Окрім того, тут проглядаються ознаки дочасної агітації на користь незареєстрованих кандидатів, що порушує міжнародні стандарти у сфері виборів та конституційні принципи виборчого права. Зазначена практика обумовлює завідомо нерівні та неконкурентні умови участі у виборчій кампанії для тих кандидатів, які не використовують такі методи», - прокоментував радник ОПОРИ з юридичних питань Павло РОМАНЮК.

За матеріалами Громадянської мережі ОПОРА
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон