Нові проекти «фермерів - хакерів»

Справжню інструкцію, як купити землю у селян, якщо навіть немає відповідного законодавства, вже в наявності використовує чимало горе-фермерів.

До речі, саме для таких ділків відсутнє не тільки поняття законодавства, але й поняття совісті загалом. Наприклад, нещодавно нам трапився саме такий «яскравий» приклад.

Так, в селі Новокамянка Каховського району деякі місцеві жителі переживають чергове «ноу-хау».

Справа в тому, що у цих селян складено договір на оренду землі з сільгосппідприємством «Гаван», керівником котрого є Генрі Мелконян.

Виконуючи своє зобов'язання, підприємство «Гаван» сплатило податки за своїх пайщиків та запросило людей, аби розрахуватися згідно договору. Одначе невелика частина пайщиків заявила, що вже отримала гроші.

- Ми дуже здивувалися, адже чітко ведемо справи, і точно знаємо, коли і кому почали виплачувати кошти за оренду паїв. І ось від людей дізнаємося, що по тій, чи іншій причині вони надали довіреність на отримання коштів представнику Віктора Помазнюка, підприємства «Акант».

Ви десь таке бачили, щоб конкурентна фірма отримувала кошти, щоб передати їх чужим пайщикам? Я зараз м'яко кажучи не кажу про етичність поведінки, конкуренції, бо мене зацікавило, що спонукало людей так вчинити, - розповів нам Генрі Мелконян.

Нагадаємо, що це не перший скандал, що стосується конкуренції на підприємницькій діяльності керівника сільгосппідприємства «Акант» Віктора Помазнюка. До речі, видно, що такі «геніальні» ідеї відвідали пана Помазнюка, депутата обласної ради від БПП, ще в жовтні. На початку жовтня було складено селянами ці довіреності.

А якщо повернемося до низки подій, то, звичайно, згадаємо, що в кінці жовтня у Богданівці депутат обласної ради Помазнюк зібрав у будинку культури людей та повідомив, що користується і «сірими» схемами при покупці землі. Тоді ж на пару зі своїм однодумцем Ігорем Кіндратом, він заявив, що готовий платити не тільки орендну плату за пай в 20 тис грн., але й розбудовувати соціальну сферу сіл.

І вже тоді, з виступу «парочки» у людей з'являється сумнів у щирості фермерів, бо донині ніхто не чув про аж таку щедрість їхніх вчинків... Тож повертаємося, до виданих довіреностей. Журналісти поспілкувалися з людьми також, і виявили, чому ж люди відмовляються отримувати свої законні кошти.

Виявляється, більшість із них потребувала грошей на лікування, хтось із них вже не йшов до Мелконяна, бо отримав гроші наперед за оренду за декілька років, хтось у спішці просто не додзвонився до орендаря, а хтось був просто переконаний сусідкою, що гроші «треба брати».

Тільки от взамін потрібно було надати довіреність, що вже твої гроші отримають люди Помазнюка. До речі у всіх тих, хто вирішити вчинити таким чином, договір на оренду землі закінчується тільки через три роки, тож про надання земельного паю новому орендарю можна говорити тільки через цей термін...

Хоча це для тих, хто дотримується законодавства... Наразі не відомо, які можуть бути вчинені, в тому числі й махінації людьми, котрим надано довіреність, і де люди будуть шукати свою землю, якщо депутат обласної ради Віктор Помазнюк розповів, що використовує «сірі» схеми.

- Отримайте, будь ласка свої кошти за пай, - пропонує бухгалтер «Гаван».
- Не можу, - каже одна із жительок села, - мені Геннадіївна сказала, що у вас гроші брати не можна.
-А чому не можна?
- Бо вони самі мають отримати!
- Ви ж раніше самостійно отримували.
- Мені потрібні були кошти на лікування, пішла до Помазнюка, вони дали, але взамін на довіреність. А що вам заважає отримати гроші й віддати Помазнюку?

Жінка ховає очі...

Ми, звичайно, можемо тільки догадуватися, навіщо Помазнюку подібні «ходи» в підприємницькій діяльності, але і на перший погляд вони скидаються на махінації як у фільмі «Проделки мелких жуликов».

Тільки от як все це поєднати з громадською діяльністю та статусом депутата – тут важко відповісти, тим більше що великі справи на хворобах інших точно не робляться!

«Херсонщина за день»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон