Хай живуть вибори: може і херсонцям щось перепаде

Нарешті! Дочекалися! Сталося! Рекламна кампанія стартувала! Окремі політики – кинулися рекламувати себе коханих справами для народу.Вірю, це принесе плоди кожному пересічному громадянину і херсонцям щось перепаде...

Отже, 12 чинних депутатів ВРУ зрозуміли, що вибори попереду, а рекламувати себе краще добрими справами на благо всіх і... подали позов проти НКРЕКУ, з вимогою скасувати її постанову стосовно підняття оптової ринкової ціни на електроенергію на цей рік.

Як повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва там прийняли позов і «Зараз судом вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі».

Депутати просять Високий суд визнати незаконною постанову Національної комісії, від 28 грудня 2017 року «Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на 2018 рік» та скасувати її.

Для тих, хто не в курсі справи. На початку року Комісія прийняла постанову №1513 «Про затвердження прогнозованої оптової ринкової ціни на 2018 рік», якою було затверджено ціну електроенергії на 14,4% вище за попередній показник – на рівні 1 561,99 грн. за 1 МВт/год. (без ПДВ) з розбивкою на квартали: I квартал – 1 495,46 грн. за 1 МВт/год (без ПДВ); II – IV квартал – 1 586,69 грн. за 1 МВт/год. (без ПДВ).

Що це значить для пересічних громадян? Зростання ціни на все, де використовується електрика: вода, каналізація, торгівля, тепло, опалення – одним словом все, що завгодно, адже без електрики навіть машину на заправці не заправити.

Ось вам приховане підняття ціни і здороження життя. А Уряд заявляє, що у нас життя стає кращим з кожним днем. Позиція КМУ зрозуміла – рішення приймає «незалежний» регулятор, який формально йому не підвладний і офіційно звинуватити його у цьому неможливо. Але, кому від цього легше?

А тепер ще одна каменюка у город Гройсмана, який не втомлюється розповідати про те, як «його» Уряд турбується про громадян і постійно пояснює: інфляція – приборкана, девальвації – немає, ціни – під контролем.

Дозвольте Вас привітати, Володимиру Борисовичу: «Поздравляю вас, гражданин, соврамши!» (М. Булгаков, «Мастер и Маргарита»).

НКРЕКУ повністю спростовує слова Прем'єра, адже в основу підняття ціни покладено інші чинники. Відповідно до проекту рішення: «...зростання оптової ринкової ціни обумовлено інфляцією, зростанням зарплат, девальвацією гривні, а також підвищенням цін на газ на 16,7% і вугілля на 38,3%, ціна якого розраховується на основі європейського індексу з урахуванням доставки в Україну (так звана формула «Роттердам +»).

От вам мотиви державної організації – повністю незалежної від КМУ. То, хто ж з них бреше, як той Сирко: НКРЕКУ чи КМУ?

На підставі викладеного регулятор щомісяця розраховує тарифи на електроенергію для промислових споживачів, а ті, у свою чергу, піднімають ціни для всіх нас – смертних: замкнене коло, вихід з якого один – дорога на цвинтар...

Отже, депутати взялися за саморекламу (навмисно не наводжу їх прізвища), і вирішили, що у такий спосіб вони зможуть потім розповідати про свої успіхи у боротьбі за покращення життя пересічних громадян.

Правда ще не факт, що рішення суду буде на користь позивачів, але якщо таке диво станеться, то це буде вдалим прикладом для всіх інших, як треба готуватися до виборів.

У мене до панів депутатів (які є членами провладної більшості та Президентської фракції) єдине питання: а де ви були всі попередні роки? Чому мовчали? Пароплав «БПП» упевнено йде на дно, час рятуватися? Є бажання потрапити на новенький, який відправиться у нове плавання у жовтні 2019? Успіхів, панове...

Як би там не було, але це перший приклад того, як слід готуватися до виборів, і з чим йти на них. Не з валізкою з грішми і їстівним набором, а з добрими справами. Хочу вірити у їх, а отже – нашу перемогу...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон