Херсонщина спрямувала на соціальний захист майже 182 млн. гривень ЄСВ

Саме таку суму єдиного соціального внеску з початку року суб'єкти господарювання Херсонщини спрямували на соціальну підтримку суспільно вразливих верств населення.

За підрахунками фахівців регіонального представництва Державної фіскальної служби, найбільше коштів від сплати ЄСВ у січні поточного року надійшло від роботодавців м.Херсона понад 89 млн. гривень.

Не менш активними в наповненні бюджетів місцевих громад були суб'єкти господарювання Новокаховської ОДПІ – більше 27 млн. грн., Цюрупинської ОДПІ – 22,3 млн. гривень.

Довідково: наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 року №1162 затверджено новий Порядок обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та Положення про реєстр страхувальників (наказ набрав чинності з 19 грудня 2014 року).

Порядком передбачено, що взяття на облік платників ЄСВ здійснюється органами ДФС шляхом внесення відповідних відомостей до реєстру страхувальників.

Облік платників ЄСВ в органах ДФС ведеться за:
- кодами з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України - для платників, які включаються до такого реєстру (юридичні особи та відокремлені підрозділи);
- реєстраційними номерами облікових карток платників податків або серією та номером паспорта - для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснення платежів за серією та номером паспорта;
- реєстраційними (обліковими) номерами платників податків, які присвоюються інвесторам (операторам) за угодою про розподіл продукції, дипломатичним представництвам і консульським установам іноземних держав.

Також встановили чіткі строки видачі довідки за формою № 3-ЄСВ. Її видаватимуть безпосередньо у фіскальному органі не пізніше третього робочого дня, що настає за днем реєстрації довідки у фіскальному органі. По закінченні цього строку довідку відправлять поштою за місцезнаходженням платника.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон