У Херсоні «пересихають» джерела доходів міської скарбнички

Про «різновекторні» тенденції у формуванні муніципального бюджету за минулий рік заявила Херсонська міська рада.

За даними її прес-служби, план по зборах та податках протягом цього часу до скарбнички виконано аж на 104,2 відсотки, себто надійшло до неї на 17 мільйонів гривень більше – загалом 424 мільйони гривень. Та водночас виникли загрози, які не викликають оптимізму на майбутнє.

Насамперед, знижується база оподаткування: через масові звільнення та скорочення на підприємствах обласного центру відрахування одного з найважливіших для місцевої громади податку на доходи фізичних осіб за той же рік знизилися на 20,4 мільйони гривень.

І ще на 10,6 мільйонів гривень впали обсяги платні за землю як від фізичних, так і від юридичних осіб. До того ж, платежі за вже виконані ремонтні й будівельні роботи, закупівлю товарів та послуг на 43 мільйони гривень провести не вдалося – їх «заморозили» у Держказначействі. Єдине, що втішає, так це погашення боргів по зарплаті перед робітниками комунальних підприємств «Херсонміськсвітло» та «Херсонелектротранс», через які лише кілька місяців тому виникла погроза страйку.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон