Мер Херсона зізнався, що економіка міста занепала

Про це він повідомив вчора, під час зустрічі з представниками Світового банку, яка проходила в приміщенні Херсонської міської ради.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко зазначив, що у зв'язку з подіями у державі, економіка Херсона знаходиться в не дуже гарному стані: «Херсонці хочуть задовольняти свої духовні потреби: сходити в кіно, театр, але вони розуміють, що для цього потрібно мати нормальну заробітну платню, бажано, достатньо високу. На жаль, Херсон не може запропонувати достатнього рівня оплату праці і навіть запропонувати якісь робочі місця, тому люди виїжджають у більш потужні міста, такі як Київ та інші».

Володимир Миколаєнко підкреслив, що за останні роки чисельність жителів міста зменшується. Протягом поточного року населення Херсона зменшилось на 900 чоловік.

«Шкода, що ми не можемо запропонувати певні умови для того, щоб люди приїздили сюди і працювали у нашому місті. Тут і квартирне питання дуже важливе, бо місто будується, але приватними структурами, які пропонують житло за такими цінами, що не всі спроможні його придбати», - зауважив мер.

Мер міста зупинився і на питанні «болючого» місцевого бюджету. За його словами, військові дії, суспільно-політична ситуація в країні впливає і на бюджет Херсона. Сьогодні у місті склалась складна ситуація, близько 40 мільйонів - це непереведені розрахунки.

«Ми за рахунок міських бюджетів підтримуємо і військових, і наших пенсіонерів», - повідомив міський голова Херсона.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон