А от херсонцям вони обійдуться дорожче, бо протягом листопаду ціни на споживацькому ринку (дані Головного управління статистики в області) зросли в середньому на 0,4 відсотки, і їхній ріст лише прискорюється. Причому найбільше дорожчають якраз ті продукти, які традиційно використовуються для приготування святкових страв.
Курячі яйця для новорічного олів'є з птахоферми замість 14-16 гривень тепер коштують уже 17-19 гривень, а домашні – 23-24 гривні. За сто грамів червоної ікри у листопаді херсонці платили 80-90 гривень, тепер – 100-110 гривень. А кілограмовий стейк сьомги або форелі коштує вже не 160-170, а всі 200 гривень. Пляшка напівсолодкого шампанського вітчизняного виробництва – 38-44 замість 37-40 гривень. Безалкогольні напої, крупи, макарони, сир, риба, яловичина та борошно протягом останнього місяця подорожчали на 0,2-3,6 відсотків, міцний алкоголь – на 0,6 відсотків.
Єдине, що можна купити дешевше на херсонських ринках та магазинах, то це мандарини. До грудня на прилавках були тільки пакистанські й турецькі цитрусові по 20-22 гривні за кілограм, але нині конкуренцію їм складають грузинські мандарини по 17-19 гривень. Тим не менш, родина херсонців середнього достатку з трьох осіб мусить витратити на наїдки для новорічного столу не менше 350-400 гривень. І це буде досить скромний стіл, порівняно з тими, які вони накривали у недалекому минулому.