Херсонські аграрії можуть збанкрутувати через кримську енергосистему

Відмова Кримської енергосистеми забезпечувати живлення частини території Чаплинського та Каланчацького районів Херсонської області унеможливлює роботу електроприладів.

Про це йдеться у листі Аграрного союзу України Херсонської області до Президента, який є у розпорядженні "Економічної правди".

"Як нам стало відомо з офіційних джерел, поливний сезон наступного року може не розпочатись через проблеми, пов'язані з подачею електроенергії на об'єкти Херсонського обласного управління водних ресурсів Держводагентства, що забезпечують роботу зрошувальних мереж", - йдеться у листі.

Як зазначається, проблема полягає в тому, що через відмову Кримської енергосистеми забезпечувати живлення частини території Чаплинського та Каланчацького районів Херсонської області за схемою нормального режиму від ПС 220/53 кВ "Титан", яка знаходиться на тимчасово окупованій території АР Крим, споживачі даного регіону заживлені за тимчасовою схемою від електричних мереж ПАТ "ЕК "Херсонобленерго".

При цьому, рівень напруги в кінцевих вузлах мережі 35 кВ не відповідає вимогам ГОСТ 13109-97 "Нормы качества электрической энергии в системах энергоснабжения общего назначения", що унеможливлює роботу електроприладів.

За такої ситуації неможливо буде забезпечити пуск насосних агрегатів та розпочати зрошувальний сезон у 2015 році, що призведе до повного знищення врожаю на площі понад 30 тис. га, а також поставить на межу екологічної катастрофи 67 тис. мешканців Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області., повідомляють аграрії.

"Просимо взяти дане питання під особистий контроль, так як запізнення з вирішенням цієї проблеми може призвести до катастрофічних наслідків, тому хочемо завчасно довести до Вас та виконавчої влади своє занепокоєння цією проблемою. Сподіваємось на порозуміння та підтримку, оскільки щиро бажаємо Вам успіхів на важливій державній посаді і хочемо, щоб дії влади були спрямовані на упередження катастроф, а не на їх подолання", - йдеться у листі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон