Таврійські висівки користуються попитом в країнах Близького Сходу

Як свідчить статистика Херсонської митниці Міндоходів, за січень-липень 2014 року до країн Близького Сходу експортовано понад 190 тис.тон висівок.

Такий асортимент експортних товарів користується найбільшим попитом в Туреччині, Єгипті та Ізраїлі. За сім місяців цього року основну номенклатуру експорту становили: шрот та інші відходи, соєві боби, пшениця та суміш пшениці, брухт чорних металів, добрива мінеральні або хімічні, азотні, ячмінь, судна (ремонт), прокат плоский з вуглецевої сталі гарячої прокатки та буряковий жом.

Найбільшими країнами-експортерами української продукції залишаються – Туреччина, Італія, Ізраїль, Єгипет, Лівія, Іспанія, Франція, Нідерланди, Росія, Великобританія та Білорусь.

Підприємці – суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності з м. Києва, Донецької, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Чернігівської, Кіровоградської, Луганської, Харківської областей оформили 77% вагових показників експорту в зоні діяльності Херсонської митниці Міндоходів.

Довідково. За січень-липень місяць 2014 року Херсонською митницею Міндоходів оформлено експортних вантажів понад 1,7 млн. тонн на загальну фактурну вартість більше ніж 6,8 млрд. грн. або 642,7 млн. дол. США. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулось збільшення вагових показників на 60 % та відповідно вартісних на 90 %. Такі зміни обумовлюється в першу чергу збільшенням обсягів експорту зернових культур, прокату плоского з вуглецевої сталі, металобрухту, а також шроту, макухи та інших відходів харчової промисловості.

Прес-служба Головного управління Міндоходів
у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон