Херсонським корабелам загрожують зарплатні борги та «оптимізація»

У Херсоні загрозливо зростають як борги по зарплаті, так і кількість боржників.

З початку року зарплатні борги збільшилися майже на чверть, сягнувши 10,9 мільйонів гривень, та й нових боржників з числа господарських структур додалося з десяток (дані міськради). 1,1 мільйон з цієї суми – заборгованість державного судозаводу «Палада», і це не випадок, а загрозлива тенденція, що свідчить про сумний стан справ у галузі. Адже найближчим часом скорочення або ж відпустки за власний рахунок «світять» і корабелам з інших трьох верфей обласного центру – повідомляє «Голос України».

У минулі роки вони сяк-так перебивалися за рахунок замовлень на ремонт суден, чимала частина яких була власністю російських компаній. Та після захоплення Криму і спровокованою Путіним неоголошеною війною на сході, нові замовлення від судновласників з РФ надходити повністю перестали.

Як наслідок, у найбільшого в краї Херсонського суднобудівного заводу доходи з початку року скоротилися втричі, а збитки зросли чи не вдесятеро – до 234 мільйонів гривень (повідомлення прес-служби індустріального гіганта). І керівництво верфі офіційно повідомило, що в найближчі місяці доведеться вдатися до "оптимізації" трудового колективу.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон