На Херсонщині розтрачено 100 тисяч бюджетних коштів

Співробітниками відділу боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом ГУ Міндоходів у Херсонській області було відстежено одне із підприємств Херсонської області

Підприємство спеціалізувалося на будівництві та стало переможцем тендеру на суму понад 5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Але керівництво підприємства не ставило за мету виконання умов угоди з надання порівняно дешевих та якісних послуг. Тому ставши переможцем тендерних закупівель, навпаки, почало шукати шляхи для їх завищення.

А наслідком такого завищення вартості виконаних робіт стало те, що службові особи підприємства заволоділи бюджетними коштами на суму понад 100 тисяч гривень.

Тому, у червні 2014 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області було внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження , що кваліфікується за статтею 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

«З початку року за результатами відпрацювання інформації, отриманої від Палати експертів з управління програмними проектами, фінансової діагностики, складено 7 висновків, за якими внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР та розпочато 4 кримінальні провадження, які кваліфікуються за статтею 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 1 кримінальне провадження за статтею 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)», - повідомив в.о. заступника начальника-начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області Сергій Стаднік.

За матеріалами прес-служби Головного управління
Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон