Уряд заборонив нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ населенням

жкх, пеня, штраф
Уряд прийняв постанову, що забороняє нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг ЖКГ населенням.

Нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги населенням — заборонено. Водночас надання комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі припинено не буде. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час брифінгу: «Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар. Відтак Уряд прийняв рішення заборонити нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги.

Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Водночас очільник Міністерства розвитку громад та територій зазначив, що сплата за комунальні послуги є в сьогоднішніх умовах великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон