Херсонські аудитори відшкодовують державі десятки мільйонів гривень

аудитори, держава, кошти
Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області забезпечили усунення втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 31,3 млн грн за результатами ревізій у січні – липні 2021 року.

До установ, де виявлено бюджетні правопорушення, застосовано чотири фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та зменшення бюджетних призначень. Крім того, 7 об’єктів попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства на суму понад 14,0 млн грн.

За недотримання законодавства 36 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 5 ‒ до дисциплінарної та 2 осіб – до матеріальної відповідальності.

Матеріали 21 контрольного заходу передано до правоохоронних органів для відповідного реагування. Порушено 5 кримінальних справ.

До суду пред’явлено позов щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 65,3 тис. грн.

За результатами проведених аудитів досягнуто економічного ефекту на загальну суму 8,8 млн грн.

Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон