На Херсонщині за природні багатства свою частку й громади отримали

природні богатства, частка, громади
Плата за спеціальне використання природних ресурсів стає дедалі помітнішим джерелом поповнення місцевих бюджетів на Херсонщині, повідомляє Голос України.

З початку року тутешні суб'єкти господарювання перерахували до скарбничок громад понад 12 мільйонів гривень такої плати - на 2,1 мільйона гривень більше, ніж торік. І головне, що сума зросла не внаслідок підвищення рентної плати, а завдяки появі нових платників та активізації виробничої діяльності старих, наголошують у прес-службі Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим Крим та Севастополі.

Зокрема, у Генічеському районі запрацювало підприємство з видобування природного газу, а в Бериславському інша компанія помітно збільшила обсяги видобутку вапнякового щебеню для потреб будівництва.

Хоча плата за користування надрами становить тільки 3,2 мільйона гривень, а 8,7 мільйона надходить за спеціальне використання води як комунальними підприємствами, так і виробничниками. І тут резервів ще достатньо: адже деякі комунальники, надто у віддалених селах, під різними приводами "економлять" на внесенні рентної плати... аж доки судового позову про її стягнення не отримають.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон