Територіальні громади Херсонщини затягують паски

громади, паски, бюджет
Нові територіальні громади Херсонщини гарячково шукають способи для латання дір у своїх бюджетах, які виникли після прийняття до складу ТГ сіл із занедбаною інфраструктурою, повідомляє Голос України.

«Їдців» додалося більше, ніж грошей у скарбничках. Нові територіальні громади Херсонщини гарячково шукають способи для латання дір у своїх бюджетах, які виникли після прийняття до складу ТГ сіл із занедбаною інфраструктурою та необхідністю розширювати штат управлінців. У громаді з центром у місті Каховка, приміром, місцева рада суттєво скоротила службовцям свого апарату преміальні, аби зекономлені в такий спосіб 3,5 мільйона гривень скерувати на своєчасну виплату їм же посадових окладів. У колишньому райцентрі Новотроїцьке для того, аби збалансувати прибутки й видатки, пішли іншим шляхом: змушені були брати 3,6 мільйона гривень короткотермінової позики з Єдиного казначейського рахунку.

Щоправда, кошти вже повернули.

Та не завжди вдається так швидко розв’язати проблему безгрошів’я. Багатьом громадам знову доводиться затягувати паски й відмовлятися від найнеобхіднішого, щоб пережити складний період адміністративної реформи. Херсонська облдержадміністрація, приміром, інформує, що лише три територіальні громади з 49, створені в регіоні, змогли внести свою частку коштів для капітального ремонту місцевих автотрас. Хоча саме поганий стан доріг у сільській глибинці краю дошкуляє чи не найбільше. Вочевидь, їх відновлення знову довелося відкласти до кращих часів. От тільки коли ці часи настануть — хтозна.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон