У січні Міндоходів Херсонщини вдвічі зменшило документальні перевірки бізнесу

Натомість вдвічі зросла їх ефективність. Так, якщо у першому місяці нового року несумлінним платникам податків було донараховано 2,5 мільйона гривень, то з початку 2014 році – вже 7,3 мільйона. Наразі з них до бюджету надійшло 5 мільйонів гривень.

«На сьогодні головним завданням Міністерства доходів і зборів залишається максимальне скорочення документального спілкування з бізнесом та якісне використання ризикоорієнтованої системи моніторингу господарських операцій. Автоматизований алгоритм виявлення «тіньових» схем дозволяє аудиторам уникати перевірок сумлінних представників бізнес-спільноти, які ведуть «прозору» бухгалтерію та вчасно у повному обсязі сплачують податки. У цьому році вже створені технічні можливості для проведення електронних дистанційних перевірок для малого бізнесу. А з 2016 року ця можливість стане доступною для широких підприємницьких кіл», – підкреслила заступник начальника Головного управління Міндоходів у Херсонській області Оксана Демідова.

Більше того, для малого та середнього бізнесу подовжено мораторій на проведення фактичних перевірок. Тож, ГУ Міндоходів області концентрує свої зусилля виключно підприємствах і галузях економіки з обґрунтованими ризиками ухилення від сплати податків.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон