Порушники митних на Херсонщині правил сплатять до бюджету понад 250 тис.грн. штрафів

Саме таку суму штрафів сплатять до держбюджету порушники митних правил за результатами розгляду судами справ про порушення митних правил, порушених спеціалістам Херсонської митниці, протягом січня 2014 року.

Загальна вартість конфіскованих товарів, які були незаконно ввезені через кордон України, еквівалентна сумі накладених штрафів. А це- майже 221 тис.грн.

Серед поширених порушень митних правил - незаконне використанням громадянами України автотранспортних засобів, які були тимчасово ввезенні на територію України та перевищення строків транзиту автотранспортних засобів через територію України. Сума, накладених штрафів за вказані порушення складає майже 30 тис.грн.

Довідково. Відповідно до ст. 381 Митного Кодексу України (МКУ) з метою транзиту громадянам дозволяється ввозити транспортні засоби особистого користування, які постійно зареєстровані у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, що підтверджується відповідним документом, без внесення грошової застави та без їх письмового декларування у митниці в'їзду на територію України. Проте відповідно до ст. 95 МКУ для автомобільного транспорту строк транзиту через територію України становить 10 діб, або 5 днів у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці. Також, транспортні засоби не можуть використовуватися для цілей підприємницької діяльності в Україні, бути розкомплектовані чи передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон