У мiстi на Херсонщині виділили додатковий мільйон на культуру і туризм

мільйон, туризм, культура, Нова Каховка
Мешканці десяти сіл та селищ, які ввійшли до складу територіальної громади з центром у місті Нова Каховка, впродовж останніх років і не мріяли, аби дітям за бюджетний кошт купували музичні інструменти та інші знаряддя для занять художньою творчістю. На це ніколи не вистачало грошей.

Усе змінилося, коли розрізнені населені пункти утворили єдину громаду. Тепер вона цілком успішно зводить кінці з кінцями: коштів вистачає не тільки на «комуналку».

Зокрема, цьогоріч на потреби культури і туризму депутати міськради навіть додатково виділили мільйон гривень. На ці гроші планують купити інструменти для музичної школи, мольберти та фарби для юних художників, різноманітну апаратуру для сільських Будинків культури.

І це ще не все: 12 тисяч гривень з згаданого мільйона скерують на розробку та проведення не яких-небудь звичайних, а навіть театралізованих екскурсій до єдиних у краї водоспадів та легендарного палацу князя Трубецького у селі Козацькому. Сюди й без того щороку їздять тисяч туристів, а екскурсії по-новому тільки додадуть селу популярності. А отже, стимулюватимуть місцевий бізнес та створення нових робочих місць, пише Голос України.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон